Tino Martin Beeld © ANP

Tino Martin ondergedoken vanwege dreigende overval

23 april 2021 13:19

Tino Martin (37) heeft vorige week enkele dagen zijn huis moeten ontvluchten omdat er dreiging was hem thuis te overvallen. Dat meldt 'De Telegraaf'. De politie waarschuwde hem voor de plannen en adviseerde de zanger naar een ander adres uit te wijken tot er extra beveiliging in en rond zijn huis was geregeld.

Hoe de politie aan de informatie over de geplande overval is gekomen is niet bekend. Tino zegt tegen de krant erg geschrokken te zijn: "Mijn vriendin en ik werden vorige week vrijdag door de politie op de hoogte gesteld. De informatie was zeer summier en kwam erop neer dat we mogelijk doelwit zouden zijn van een gewapende overval. De politie adviseerde dringend tijdelijk elders te gaan wonen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: 'Realiseer me goed dat het de verkeerde kant op kan gaan'

Inmiddels is de zanger weer thuis en houdt de politie extra toezicht rondom zijn woning. Zo is er zowel binnen als buiten bewaking en zijn er ook technische en bouwkundige maatregelen genomen om hem in veiligheid te houden. Zowel de politie als het OM wil verder geen reactie geven. De informatie over de overval is mogelijk afkomstig van onderschepte pgb-berichten, schrijft De Telegraaf.

De volkszanger, die eigenlijk Eduard Martinus Kattenberg heet, zegt tegen de krant dat hem niet is verteld wie er achter de plannen voor een overval zitten. Hij voegt toe dat er onbegrip is omdat er ‘niets van grote waarde’ in huis zou zijn. Toch is hij blij dat hij is gewaarschuwd: "Want iedereen is extra alert. Het is wel vervelend dat we ons huis uit moesten, maar gelukkig is nu alles veilig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel over geraffineerde aanpak 'pedojagers'

Tino is in 2019 al slachtoffer geweest van een inbraak, toen is er niets meer dan een lege kluis buitgemaakt. De laatste tijd zijn veel BN’ers doelwit van een overval. Zo is Amanda Balk thuis met veel geweld overvallen en ook bij René van der Gijp is een poging gedaan. Die mislukte omdat zijn auto beveiligd glas had. Eerder waren ook Nikkie de Jager en Fred van Leer slachtoffer.

Vanavond zal John van de Heuvel in RTL Boulevard toelichting en nadere informatie over de dreigende overval geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte in overvalzaak Amanda Balk weer op vrije voeten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!