Onderzoek is gaande op de plek waar de overvallers werden gepakt Beeld © Mizzle Media

Ooggetuige: overvallers waren vóór brute roof al in Broek in Waterland

20 mei 2021 14:14

Zeker drie vluchtauto’s van de gewelddadige overvallers van de roof in Amsterdam-Noord zijn al op de ochtend vóór de overval gezien in Broek in Waterland. Dat vertelt een ooggetuige, die woensdagmiddag ongevraagd op de eerste rang zat, exclusief aan RTL Boulevard. Tot nu toe was nog niet bekend of de overvallers per toeval naar Broek in Waterland vluchtten of dat het een geplande actie was. Dat laatste lijkt bevestigd te worden door de getuigenverklaring van de bewoner in de straat waar het vele geweld plaatsvond.

"Ik heb het idee dat ze het gebied aan het verkennen waren"

“Woensdagochtend heb ik een paar auto’s – een Porsche, Audi en Renault Clio – voorbij zien rijden. Ze reden erg hard door de straat. Op het kruispunt vlakbij mijn huis keerden ze en dat was rond een uur of elf 's ochtends”, vertelt de bewoner aan de misdaadredactie van RTL Boulevard. “Dat waren dezelfde auto’s die ’s middags voluit door de straten reden en achtervolgd werden door politieauto’s. Ik heb het idee dat ze het gebied aan het verkennen waren.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie: overval op waardetransport Amsterdam 'zeer uitzonderlijk'

Na de gewelddadige overval aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord keerden de overvallers volgens de man terug naar Broek in Waterland. Maar wegkomen lukte hen niet. Wel probeerden ze hun sporen te wissen. “Eén man stapte uit de Porsche en voordat hij wegrende, klapte de auto. Het was een brandbom”, vertelt de getuige. “Er werd veel geschoten. Eerst door de mannen die in de auto zaten en daarna kwam de politie. Mijn dochter heeft een kogelinslag in de voorruit. De kogel ligt waarschijnlijk nog achterin. Die auto stond gisteren geparkeerd voor de deur, maar we hadden het vanochtend pas door. Het was gisteren heel hectisch. We zijn erg geschrokken.”

De politie wil niet ingaan op het verhaal van de buurtbewoner in verband met het nog lopende onderzoek.

Drie andere buurtbewoners deelden ook hun bizarre verhaal, voor de camera van RTL Boulevard:

Een kogelgat in de auto van een buurtbewoner

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!