Beeld © Inter Visual Studio

Nog minstens twee verdachten op de vlucht na overval op waardetransport Amsterdam

20 mei 2021 15:32

Bij de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord die gistermiddag eindigde in een weiland in Broek in Waterland, waren nog minstens twee andere verdachten betrokken. Dat meldt de politie, die op zoek is naar deze personen.

"Op camerabeelden hebben we gezien dat er nog twee verdachten betrokken zijn geweest", zegt een politiewoordvoerster. "Het onderzoek is in volle gang. Het kan zomaar zijn dat uiteindelijk blijkt dat er nog meer verdachten betrokken zijn."

Wilde achtervolging

Een gewapende overval op een waardetransport op de Meeuwenlaan mondde uit in een wilde achtervolging, waarbij de verdachten met automatische wapens schoten. De politie vuurde terug.

Bij Broek in Waterland vluchtten de verdachten een weiland in, waarbij ook werd geschoten. Deze omwonenden doken de kast in toen het wapengeweld losbarstte:

De politie arresteerde tot nu toe zes personen. Een zevende verdachte is overleden en twee raakten gewond.

Politieonderzoek

De politie doet vandaag onderzoek bij het weiland in Broek in Waterland. Zo speuren duikers van de politie in de sloot bij de plek waar een mogelijke vluchtauto uitbrandde. Ook zijn speurhonden ingezet om te zoeken naar sporen.

In Broek in Waterland, ten noordoosten van Amsterdam, brandden twee vermoedelijke vluchtauto's uit. Een derde auto reed door een hek een tuin in.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!