Agenten lopen met getrokken wapens in het weiland in Broek in Waterland.

Klopjacht op twee overvallers in Frankrijk en België

20 mei 2021 20:40

De politie is met man en macht op zoek naar de twee overvallers die zijn ontkomen na de zeer gewelddadige roof bij een edelmetaalbedrijf in Amsterdam. Dat meldt 'De Telegraaf', bronnen bevestigen dit eveneens aan RTL Boulevard. In België en Frankrijk, de thuislanden van de groep overvallers, proberen ze de mannen te vinden.

De Amsterdamse politie liet donderdagmiddag al weten dat het in contact staat met de Belgische en Franse autoriteiten. Volgens De Telegraaf is het merendeel van de overvallers zwaar crimineel. De politie wil de krant niet zeggen is dat het geval is, in verband met het onderzoek. Naast de nationaliteit van de verdachten wil de politie niets kwijt over bijvoorbeeld hun leeftijden.

Het is nog onduidelijk of de volledige buit van de overvallers in beslag is genomen door de politie. Ook hier wil de politie vanwege onderzoeksredenen niets over zeggen. De Telegraaf meldde woensdagavond dat het zou gaan om een buit van rond de vijftig miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

JayJay Boske toonde recent goudstaven overvallen bedrijf

Na de overval is gebruik gemaakt van zeker zeven vluchtauto's. Drie auto's brandden uit in Broek in Waterland, één eindigde daar in de achtertuin van een bewoner, één uitgebrande foto vond de politie in Diemen, waar in een andere auto een verdachte werd gearresteerd en weer een ander voertuig werd aangehouden op de A16 bij Kralingen.

RTL Boulevard bracht donderdag naar buiten dat de overvallers vermoedelijk al in de ochtend voor de overval in Broek in Waterland zijn geweest. Een getuige zag de Porsche, Audi en Renault die werden gebruikt als vluchtauto's al rond een uur of elf in de ochtend rijden. De voertuigen zijn alledrie teruggevonden na de zeer gevaarlijke achtervolging door de politie, waarbij werd geschoten met automatische vuurwapens.

Bekijk hier de reportage van the day after:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ooggetuige: overvallers waren vóór brute roof al in Broek in Waterland

The day after: John praat je bij over Wilde Westen-overval

06:11

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!