Nikkie de Jager en René van der Gijp Beeld © ANP

OM looft beloning uit voor gouden tip overvallers Nikkie en René

01 juni 2021 16:06

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende Nederlanders, zoals Nikkie de Jager (27) en René van der Gijp (60). Dat bevestigt een woordvoerder van het OM aan ANP.

De hoogte van de beloning wordt vanavond in het programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt. Het uitloven van een bedrag is "een logische stap in het onderzoek", aldus de woordvoerder.

Nikkie, ook wel bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers thuis overvallen. Vier overvallers hielden hen onder schot. De make-upartieste noemde de overval "een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven". De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. In totaal staan zeven verdachten terecht omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij meerdere overvallen, zoals die op voetbalanalist René van der Gijp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Nikkie de Jager naar Nederland gehaald

Hij werd op 27 april vorig jaar belaagd door drie gemaskerde mannen die met slaghamers inbeukten op de ramen van zijn auto. Ze wilden vermoedelijk zijn Rolex-horloge afpakken, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overvaller René van der Gijp biedt persoonlijk excuses aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!