Nikkie de Jager Beeld © ANP

Overvallers Nikkie vormen mogelijk criminele organisatie

04 juni 2021 12:35

Het Openbaar Ministerie heeft de dagvaardingen voor drie verdachten van de overval op YouTuber Nikkie de Jager (27) uitgebreid. Justitie verdenkt het drietal nu ook van het vormen van een criminele organisatie, samen met vijf andere verdachten die andere overvallen zouden hebben gepleegd.

Die organisatie hield zich volgens het OM in 2020 gedurende het hele jaar bezig met het plegen van misdrijven, zoals diefstallen, afpersing met geweld en woningovervallen. Dit maakte de officier van justitie vrijdag bekend tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam.

Songfestivalpresentatrice Nikkie de Jager, op YouTube bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

9 tips binnen over zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp

Drie verdachten Hamza T. (22), Eddie N. (24) en Said O. (32) staan vrijdag gezamenlijk terecht. T. en N. werden op dinsdag 8 december van hun bed gelicht tijdens woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk. O. werd in maart in het buitenland gearresteerd, in België volgens zijn advocaat, en is onlangs naar Nederland gebracht. Hij zit in voorarrest op basis van twee andere diefstallen in Mijnsheerenland en Hendrik-Ido-Ambacht. O. beroept zich net als T. en N. op zijn zwijgrecht.

Justitie is ervan overtuigd dat O. ook bij de overval op de make-upartieste betrokken was. Zo is uit onderzoek gebleken dat de telefoon op de dag van de overval contact had met een zendmast in Uden, dat geldt eveneens voor de telefoon van Hamza T. Ook zouden O. en T. die dag met elkaar telefonisch contact hebben gehad, volgens de officier "past dat precies in het samenwerkingsverband dat ze met elkaar hadden." Het OM wil daarom dat het voorarrest van O. ook voor de overval in Uden gaat gelden.

De officier maakte vrijdag eveneens bekend dat in de periode na de overval in Uden geldbedragen zijn gestort op de bankrekeningen van de Rotterdammers T. en N. Het zou gaan om het stortingen van contante bedragen, "mogelijk beloningen of opbrengsten van wat is buitgemaakt." Volgens de advocaat van T. ging het slechts om stortingen van kleine bedragen en kan dat niet wijzen op het verdelen van de buit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10.000 euro voor gouden tip die leidt naar overvallers Nikkie de Jager

De buit van de overval in de zaak van De Jager bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

De advocaten van het drietal vragen de rechtbank de voorlopige hechtenis van hun cliënten te schorsen. Eddie N. zei daar zelf over: "Ik zit al zes maanden in detentie. Er is nog geen duidelijkheid over een inhoudelijke zitting. Ik wil gewoon duidelijkheid over mijn toekomst en dat kan niet in detentie."

Het OM verzet zich tegen tegen de vrijlating. De rechtbank besluit daar eind van de middag over, na een zitting met verdachten van een mislukte op voetbalanalist René van der Gijp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Nikkie de Jager naar Nederland gehaald

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!