Beeld © ANP

Verdachte van overval Nikkie de Jager op vrije voeten

4 juni 2021 18:11

Een verdachte van de gewelddadige woningoverval bij YouTube-ster Nikkie de Jager (27) komt maandag op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag zijn voorarrest te schorsen tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Het gaat om Said O. (32), die in maart werd gearresteerd in België en onlangs naar Nederland is overgebracht.

O. wordt ook verdacht van het voorbereiden van een woninginbraak met geweld in Mijnsherenland en diefstal van gouden sieraden in Hendrik-Ido-Ambacht. De twee andere verdachten in de zaak van Nikkie, de Rotterdammers Hamza T. (22) en Eddie N. (24), blijven wel vastzitten. Voor hen heeft de rechtbank het voorarrest verlengd tot de regiezitting op 18 augustus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

9 tips binnen over zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp

Dat geldt ook voor Younes S. (20) uit Rotterdam, die wordt verdacht van een mislukte overval op René van der Gijp. De voetbalanalist werd op 27 april vorig jaar werd belaagd door drie gemaskerde mannen die met slaghamers inbeukten op de ramen van zijn auto. Ze wilden vermoedelijk zijn Rolex-horloge afpakken, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit.

Drie andere verdachten uit wat justitie een criminele organisatie noemt, komen eveneens op vrije voeten. Het gaat om Melvin B. (23) uit Ridderkerk, Oguzhan A. (24) uit Rotterdam en Alisina S. (20) uit Ridderkerk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10.000 euro voor gouden tip die leidt naar overvallers Nikkie de Jager

De groep van in totaal zeven verdachten opereerde in wisselende samenstelling en is volgens justitie verantwoordelijk voor vier gewelddadige overvallen en drie inbraken in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen nu de hoofdofficier van justitie deze week een beloning van 10.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaken.

De verdachten die maandag worden vrijgelaten krijgen allemaal een contactverbod met medeverdachten. Ook moeten ze meewerken met de reclassering, mogen ze in de tussentijd geen strafbare feiten plegen en ze dienen zich te houden aan oproepen van politie en justitie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Nikkie de Jager naar Nederland gehaald

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de strafzaken inhoudelijk gaat behandelen.

Peter R. over inleidende zitting overvallers Nikkie de Jager

02:09

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!