Beeld © ANP

Familie Sieneke vooralsnog niet vervolgd voor drugszaak

09 juni 2021 15:12

De drugszaak rondom de familie van zangeres Sieneke, waarbij haar opa (74), oom (50) en broer (27) zijn betrokken, is deels geseponeerd. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan 'Shownieuws'. Voor één deel van de zaak zou te weinig bewijs zijn.

"Ik ben niet verantwoordelijk voor wat andere mensen doen"

In 2018 werd in Nijmegen een drugslab ontdekt. Daarna werden de opa, oom en broer van Sieneke gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid. Die zaak is nu geseponeerd. "De zaak tegen de 27-jarige is geseponeerd, omdat hij ten onrechte is aangemerkt als verdachte. De zaken tegen de twee andere mannen zijn geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs", licht een woordvoerder toe. 

Naast het drugslab trof de politie destijds óók een hennepkwekerij aan. Ook daarvoor werden haar opa en oom opgepakt voor mogelijke betrokkenheid. Hoewel de zaak voor hun betrokkenheid bij het drugslab is geseponeerd, kan deze gebeurtenis wél nog een staartje krijgen, schrijft Shownieuws. "Deze zaak loopt nog" aldus het OM. "De twee mannen worden in deze zaak verdacht van het telen en voorhanden hebben van hennepplanten en diefstal van elektriciteit en gas."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sieneke over bakken kritiek tijdens songfestival: 'Het raakt je'

Sieneke was enorm aangeslagen door het nieuws en reageerde destijds op social media. 'Zolang het onderzoek loopt, blijft er veel onduidelijkheid bestaan en is het geven van een uitgebreide reactie onmogelijk', aldus de zangeres, die ook liet weten het er heel zwaar mee te hebben. 'Ik word aangekeken op dingen waar ik niks mee te maken heb. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat andere mensen doen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sieneke reageert op drugsrel

We kennen Sieneke natuurlijk ook allemaal van Sha-La-Lie op het Eurovisiesongfestival. Aan Art Rooijakkers vertelde ze onlangs dat ze de bakken kritiek die ze daardoor kreeg, moeilijk kon verkroppen: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!