Peter R. de Vries Beeld © ANP

Vijf tips binnen na heropenen coldcasezaak Sjaak Gerwig

9 juli 2021 15:33

De politie heeft vijf tips binnengekregen over de coldcasezaak van Sjaak Gerwig. Dat meldt de politie op Twitter. Gisteren werd bekendgemaakt dat er opnieuw onderzoek gedaan wordt naar de zaak van de in 1995 om het leven gebrachte Sjaak, omdat de afgelopen periode nieuwe informatie over de moord is binnengekomen.

"De eerste 24 uur hebben we al vijf waardevolle tips binnen"

Ook zou misdaadverslaggever Peter R. de Vries er in de RTL Boulevard-uitzending van gisteren uitgebreid aandacht aan hebben besteed. De politie stond hierover in nauw contact met de 64-jarige misdaadverslaggever. Peter werd dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten vlak na de uitzending van RTL Boulevard. Zijn situatie is nog altijd ongewijzigd, zo liet zijn familie gisteren weten.

In een tweet laat de politie nu het volgende over de zaak weten: 'De eerste 24 uur hebben we al vijf waardevolle tips binnen. Top! Ook hebben we gisteren op straat veel hoopvolle gesprekken gehad. Sommige bewoners hebben nog veel herinneringen aan Sjaak Gerwig.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaanden Sjaak Gerwig blij met aandacht: 'Hier staat Peter voor'

De destijds 18-jarige Sjaak Gerwig werd in 1995 dood gevonden in het water bij Laagraven tussen Utrecht en Houten. Indertijd was daar vlakbij een homo-ontmoetingsplaats. De Utrechter was op zijn hoofd geslagen. De dader is nooit gevonden.

Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft de politie de zaak heropend. Zo doet ze nu uitgebreid onderzoek naar het scenario dat Sjaak een financieel conflict had met iemand in de wijk waar hij woonde. Dit zou de aanleiding kunnen zijn geweest van het om het leven brengen van de Utrechter. Het was al bekend dat hij de laatste maanden van zijn leven geregeld gokte.

De nabestaanden van Sjaak zijn blij dat er weer aandacht is voor de zaak. In de video hieronder is er meer over te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stichting De Gouden Tip van Peter R. de Vries zamelt vier ton in

Nabestaanden Sjaak Gerwig blij met aandacht: 'Hier staat Peter voor'

03:58