Een bloemenzee op de plek waar De Vries werd neergeschoten. Beeld © ANP

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

19 juli 2021 16:11

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen. De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

Vluchtauto

De Pool Kamil E. zou de vluchtauto hebben bestuurd. De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam is de vermoedelijke schutter, Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden.

Het duo zit in volledige beperkingen, dat houdt in dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Door die beperkingen kan er nog niet meer informatie met de buitenwereld worden gedeeld.

Bekijk ook: publiek kan woensdag afscheid nemen van Peter R. de Vries

Pro-formazitting

Na de negentig dagen voorarrest, volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het OM op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar, de zitting van de raadkamer niet.

Afscheid

Aankomende woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur worden de deuren van Amsterdamse Theater Carré opengesteld voor iedereen die afscheid wil nemen van Peter R. de Vries.

Er wordt alles in het werk gesteld om dit veilig en respectvol te laten verlopen. Meer informatie over de maatregelen en richtlijnen staat op de website van RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachten moord Peter R. de Vries maandag voorgeleid

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!