Beeld © ANP

Nieuw bewijs tegen R. Kelly in misbruikzaak

24 juli 2021 08:47

De aanklagers van de staat New York zeggen meer bewijs te hebben verzameld tegen R. Kelly (54). Zij hopen dat zij dit bewijs van de rechtbank mogen gebruiken als de zaak volgende maand van start gaat. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Het zou gaan om nieuwe verklaringen van seksueel misbruik van twintig anonieme vrouwen en twee anonieme mannen. Een van de mannen zou zeventien jaar oud zijn geweest toen R. Kelly hem zou hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Er zouden ook filmopnames zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak-R. Kelly uitgesteld: rechter geeft advocaten meer tijd

De rechtbank stemde er eerder deze maand in toe de rechtszaak anderhalve week uit te stellen omdat de advocaten van R. Kelly meer tijd nodig hadden om de zaak voor te bereiden.

R. Kelly moet zich in New York verantwoorden voor dezelfde aanklachten die in Chicago tegen hem lopen: minderjarige meisjes tegen hun wil in vasthouden, hen dwingen tot seksuele handelingen en hen fysiek en verbaal mishandelen. De zanger ontkent tot op heden alle aantijgingen aan zijn adres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly ontslaat zijn advocaten na ruzie binnen team

De nieuwe advocaten van R. Kelly werden op 22 juni aangesteld, een dag nadat de zanger vanuit Chicago naar New York werd overgeplaatst. De selectie van de juryleden zal wel op 9 augustus van start gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!