Harvey Weinstein Beeld © ANP

Een van de elf aanklachten tegen Weinstein geseponeerd

30 juli 2021 00:28

Hoewel de advocaten van Harvey Weinstein (69) probeerden drie van de elf aanklachten die in Los Angeles tegen de voormalig Hollywood-producer lopen te laten verwijderen, seponeerde rechter Lisa B. Lench er slechts één. Volgens het juridische team zouden de drie aanklachten allen verjaard zijn maar daarmee stemde de rechter niet in. De openbaar aanklagers mogen de geseponeerde aanklacht wel opnieuw indienen. Dit meldt 'The Associated Press'.

Harvey staat terecht voor het aanranden en verkrachten van vijf verschillende vrouwen in de periode tussen 2004 en 2013. Hij pleit onschuldig te zijn en meent dat er altijd sprake was van wederzijdse instemming, waardoor het dus 'gewone' seks hebben zou zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein vloog met privéjet naar rechtbank in L.A.

De gevallen Hollywood-producer werd vorige week vanuit de gevangenis in New York, waar hij een celstraf uitzit van 23 jaar vanwege vergelijkbare vergrijpen, naar Los Angeles gevlogen om daar terecht te staan voor wat hij daar zou hebben gedaan. Zijn advocaten probeerden dat te voorkomen door het op Harveys slechte gezondheid te gooien. Na de rechtszaak wordt hij weer overgebracht naar New York.

Mocht Harvey schuldig worden bevonden, dan hangt hem een maximale celstraf van 140 jaar boven het hoofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein bepleit onschuld in nieuw proces

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!