Archieffoto van het uitgaansgebied op Mallorca. Beeld © ANP

Opnieuw twee mannen (18) opgepakt voor uitgaansgeweld Mallorca

24 augustus 2021 10:31

Er zijn weer twee aanhoudingen verricht voor het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Daarbij kwam een 27-jarige Nederlander om het leven, anderen raakten gewond. De aangehouden mannen (beiden 18) worden verdacht van poging tot doodslag, meldt het Openbaar Ministerie.

Ook worden ze verdacht van het plegen van openlijk geweld in de horecagelegenheid en later op de boulevard in El Arenal, een badplaats op Mallorca. De woningen van beide mannen zijn doorzocht. 

Mogelijk meer aanhoudingen

In totaal zijn er nu vijf verdachten aangehouden in de zaak. Allemaal zitten ze vast. Het OM: "Aan de hand van informatie uit onder meer getuigenverklaringen, verhoren en videobeelden wordt zorgvuldig onderzocht welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Mogelijk leidt dit de komende tijd tot nog meer aanhoudingen."          

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM krijgt meer beelden van fatale mishandeling op Mallorca

Wat is er gebeurd?

In de vroege ochtend van 14 juli gingen dertien Nederlandse jongeren voorbijgangers te lijf in een uitgaansgebied van Palma. Een groepje van vijf dat ze aanvielen raakte gewond. De 27-jarige Carlo werd tegen het hoofd geschopt. Hij overleed in een ziekenhuis in Palma als gevolg van het hersenletsel. Een ooggetuige vertelde aan RTL Nieuws dat het heel snel ging. "Hij werd uit het niets neergeslagen." 

Twaalf van de dertien verdachten bleken halsoverkop na de knokpartij terug naar Nederland te zijn gevlogen. Een van de jongens was achtergebleven om de sleutels van het appartement in te leveren. Hij werd opgepakt op het vliegveld en verhoord door de Spaanse politie, maar later weer vrijgelaten. Op videobeelden zou te zien dat hij geen grote rol speelde bij de mishandeling.

Hoe het zo fout kon gaan? "De daders waren uit op ruzie", vertelde ooggetuige Robin eerder aan RTL Nieuws.

"Iets na tweeën kwamen wij de kroeg uit. Dat moest wel, want alle kroegen sluiten op dat tijdstip. De hele boulevard liep dan ook vol met mensen die nog even gingen chillen of op weg waren naar huis."

'Opeens een gevecht'

Uit het niets zag Robin dat naast hem een gevecht ontstond. "Geen discussies vooraf, of ruzie. Er was opeens een gevecht. De daders waren echt uit op ruzie en kozen deze groep Nederlanders daarvoor uit."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!