Beeld © ANP

Advocaat wraakt rechtbank in liquidatieproces Marengo

14 september 2021 17:24

Advocaat Inez Weski heeft dinsdag de rechters in het liquidatieproces Marengo gewraakt. Volgens de raadsvrouw heeft de rechtbank de schijn van vooringenomenheid gewekt bij het nemen van een beslissing over een presentatie die Weski wil houden. Deze heeft te maken met app-berichten van Nabil B., de kroongetuige in het proces.

"Dit gaat de grootste zaak ooit worden qua liquidaties"

De appjes waar het over gaat, zijn gevonden in een iPhone die kroongetuige B. stiekem in zijn cel heeft gehad. Daarover is dinsdag tijdens de zitting veel te doen geweest, nadat het AD er een artikel aan had gewijd. De krant heeft inzage gehad in de enorme reeks, terwijl deze nog vertrouwelijk is. De advocaten van de verdachten zijn zeer gebrand op de berichten, omdat zij mogelijk de betrouwbaarheid van de kroongetuige schaden. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de berichten door advocaten aan journalisten gelekt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Saillante berichten uit telefoon Nabil B. geven opmerkelijk beeld

'Dit gaat de grootste zaak ooit worden qua liquidaties. Mogen we dan ook het maximale eruit halen? Ja eerst 62828 jaar gaan discussiëren etc zodat iedereen hoofdpijn heeft. Wegtrappen en klaar? No way helemaal uitzuigen. Tot de laatste cent', zo werd ook al eerder gepubliceerd door RTL Boulevard tijdens een zitting in het Marengo-proces. Je leest hier meer over de zaak.

Het is de derde keer dat de rechtbank in het proces wordt gewraakt, sinds het proces in 2018 op gang kwam. Weski verdedigt onder anderen hoofdverdachte Ridouan Taghi.

Weski had aangekondigd dat zij een powerpointpresentatie wilde houden waarbij zij onder meer apps van B. zou opvoeren. Dit stuitte op bezwaren bij zowel B.'s advocaten, het OM en de rechtbank. De rechtbank vond dat Weski moest wachten totdat de berichten in het dossier zitten. Als zij dat niet wilde, dan kon zij een toelichting geven, maar dan wel achter gesloten deuren. In de apps wordt over personen gesproken, waarbij mogelijk hun privacy en veiligheid in het geding komen. Weski wil haar toelichting in de openbaarheid doen.

Er moet een wrakingskamer bijeenkomen om zich over het verzoek te buigen. Het is nog onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

AD mag artikel over kroongetuige Nabil B. publiceren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!