Beeld © ANP

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak overval op Fred van Leer

5 oktober 2021 07:18

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak van de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer (45). Tegen de 23-jarige verdachte Oualid S. uit Amsterdam is een gevangenisstraf van vier jaar geëist.

Fred kreeg op 18 november 2020 twee mannen gekleed in een uniform van PostNL aan de deur. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een synthetische pruik droeg, rook hij onraad. De stylist schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en een gekneusde rib op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier jaar cel geëist tegen verdachte (23) overval Fred van Leer

Volgens het OM is het DNA van S. gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Fred reden. De overvallers lieten ook een doorgeladen pistool op de trap liggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

S. werd enkele weken na de overval gearresteerd. Hij zegt onschuldig te zijn. Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek. De officier van justitie zei dat DNA van deze tweede verdachte is gevonden op een petje. Zijn naam is bekend, maar hij is voortvluchtig.

Fred van Leer bewust niet bij rechtszaak overval, wel geïnformeerd

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!