Beeld © ANP

Drie jaar cel voor dader gewapende overval op Fred van Leer

05 oktober 2021 13:17

De rechtbank in Rotterdam heeft zojuist de uitspraak gedaan in de zaak van de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer (45). De 23-jarige verdachte Oualid S. uit Amsterdam is een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd, minus de tijd dat hij in voorarrest zat. Dat is een jaar minder dan de oorspronkelijke eis van vier jaar.

Het OM laat weten daar genoegen mee te nemen. "We gaan niet in hoger beroep. Het is een vonnis waar we tevreden mee zijn."

Op 18 november 2020 kreeg Fred twee mannen aan de deur die zich voordeden als bezorgers van PostNL. Hij liep hen in het trappenhuis tegemoet. Zodra Fred zag dat een van hen een synthetische pruik droeg, rook hij onraad. De stylist schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. Bij de overval brak en kneusde Fred zijn rib. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier jaar cel geëist tegen verdachte (23) overval Fred van Leer

Volgens het OM is het DNA van S. gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Fred reden. De overvallers lieten ook een doorgeladen pistool op de trap liggen. 

S. werd enkele weken na de overval gearresteerd. Hij zegt onschuldig te zijn. Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek. De officier van justitie zei dat DNA van deze tweede verdachte is gevonden op een petje. Zijn naam is bekend, maar hij is voortvluchtig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval op Fred van Leer: 'Ik heb het niet gedaan'

Bij de vorige rechtszaak was Fred bewust niet aanwezig. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!