Bill Cosby Beeld © ANP

Bill Cosby na vrijlating opnieuw aangeklaagd

15 oktober 2021 13:44

Lili Bernard klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. In 2018 werd Bill nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest.

Volgens de 57-jarige Lili, die meespeelde in The Cosby Show, ontmoette ze Bill in 1990. Hij zou een soort mentor voor de beginnende actrice willen worden en haar kort na hun ontmoeting naar het Trump Taj Mahal casino en hotel hebben laten komen voor een afspraak met een producent. In plaats daarvan zou hij haar hebben gedrogeerd en verkracht, aldus de actrice. Dat meldt CNN.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bill Cosby: 'R. Kelly met valse bewijzen naar de gevangenis'

Daarnaast zou de komiek ooit naar haar borsten hebben gegrepen tijdens een stemoefening. Andrew Wyatt, een woordvoerder van de acteur, zegt dat deze beschuldigingen "gewoon weer een poging zijn om het juridische proces te misbruiken en de deuren open te zetten voor mensen die nooit een greintje bewijs hebben gehad".

Verder zegt Andrew Wyatt dat Bill "standvastig blijft in zijn onschuld" en dat hij "elke vermeende aantijging tegen hem krachtig zal bestrijden". Ook in 2015 uitte Lili haar beschuldigingen over Bill, zegt de woordvoerder, maar een onderzoek naar de acteur werd toen beëindigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer Bill Cosby doorbreekt stilte met televisie-interview

Eerder beschuldigden ook tientallen andere vrouwen The Cosby Show-acteur vanwege seksueel misbruik.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!