Bekir E. schoot Hümeyra op 18 december dood.

Moordenaar Hümeyra: Jos B. is de knuffelpedo van de afdeling

15 oktober 2021 14:18

De moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) noemt medegedetineerde Jos B. (58) 'de knuffelpedo' van de afdeling van de gevangenis in Vught waar ze ongeveer een half jaar samen zaten. "Iedereen mag hem daar."

"Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden"

Volgens Bekir E. heeft B. tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van Nicky Verstappen. "Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden. Hij had zijn hand te lang voor zijn mond gehouden." B. zelf heeft altijd ontkend. Hij kijkt naar E. terwijl hij aan het woord is en schudt zo nu en dan zijn hoofd of trekt zijn wenkbrauw op.

De 34-jarige E. is vrijdag aanwezig in het hof in Den Bosch als getuige in het hoger beroep tegen Jos B. De twee keken elkaar een tijdje aan toen E. de rechtszaal werd binnengebracht. Volgens E. heeft B. hem van alles verteld over zijn privéleven. "Hij heeft heel lang, echt heel lang, ik werd er helemaal gek van, verteld hoe je in de bossen moet overleven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moordenaar Bekir E. getuigt vandaag tegen Jos B. in rechtszaal

Volgens E. heeft B. in totaal vier keer een bekentenis tegen hem afgelegd, zowel over het doden als het misbruiken van Nicky. E. noemt B. 'gestoord' en 'narcistisch'. Die laatste kwalificatie gaven deskundigen aan E. in zijn rechtszaak.

E. meldde zich in juni bij de politie met zijn verklaring. Volgens E. is Sander V. - de moordenaar van het 12-jarige meisje Milly Boele - op de afdeling het maatje van B. en is hijzelf 'de tweede vriend'. E. en B. zitten inmiddels niet meer in dezelfde gevangenis.

B.'s advocaat noemde de verklaring van E. eerder al 'flauwekul'.

E. is eind juni in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra eind 2018.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moordenaar Bekir E. verklaarde belastend over Jos B.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match de 58-jarige B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

De ouders van Nicky zoeken al jaren antwoorden op de vele vragen die ze hebben. Bekijk hier ons interview met ze vorig jaar kerst, waarin ze vertellen over de zaak en het eindeloze gemis:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!