Beeld © ANP

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. de Vries

18 oktober 2021 04:05

De rechtbank Amsterdam behandelt maandag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.

De 22-jarige Delano G. wordt ervan verdacht Peter R. op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam te hebben neergeschoten, na diens optreden in RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen. Rotterdammer G. en de 35-jarige Poolse medeverdachte Kamil E. uit Maurik werden vrij snel na de aanslag opgepakt. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal werd op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, klemgereden en aangehouden.

Het is niet duidelijk of de verdachten maandag aanwezig zijn in de rechtbank. De advocaten van G. en E. reageren met "geen commentaar" op die vraag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerechtshof Amsterdam: 'Opgeschrikt door moord Peter R. de Vries'

Peter R. werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. Een motief voor de moord is nog niet bekend. Er wordt rekening mee gehouden dat het te maken heeft met de rol van Peter R. in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, met hoofdverdachte Ridouan Taghi. Peter R. was sinds vorig jaar adviseur en vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten kroongetuige: 'Dood Peter R. had verwoestende invloed'

Sinds begin 2018 werd bekendgemaakt dat B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!