Een beveiligd transport komt aan bij de rechtbank in Amsterdam. Beeld © Robin Utrecht

Verdachten aanwezig bij eerste zitting moord Peter R. de Vries

18 oktober 2021 10:12

De twee mannen die verdacht worden van de moord op Peter R. de Vries, Delano G. (22) en Kamil E. (35), zijn beiden aanwezig bij de eerste zitting in de zaak.

Delano G. is de vermeend schutter. Delano is een opvallend kleine man met een flinke baard. Hij is gekleed in een wit overhemd en een chique zandkleurige jas.

Kamil E., die de vluchtauto zou hebben bestuurd, is een kalende man met bril en een imposante tatoeage in zijn nek, twittert verslaggever Eelco Hiltermann.

De zaak dient in Amsterdam. Het gaat om een proformazitting. Tijdens zo'n eerste zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk besproken. Wel komen onderzoekswensen aan bod en wordt besproken of de verdachten in afwachting van het proces nog langer vast moeten blijven zitten.

Op 6 juli werd De Vries neergeschoten in het centrum van Amsterdam, na een televisieoptreden bij RTL Boulevard. Negen dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Delano G. ervan De Vries neer te hebben geschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Kamil E. zou vervolgens de vluchtauto hebben bestuurd.

Klemgereden

Ooggetuigen zagen de auto wegrijden en niet veel later werd het duo op de A4 door de politie klemgereden en aangehouden.

Het OM zegt veel bewijs te hebben tegen de twee verdachten. Op de plek van de schietpartij hangen veel camera's en bij de arrestatie werden meerdere vuurwapens gevonden.

In deze video leggen we uit wat er vandaag in de rechtbank gaat gebeuren:

Zaak Peter R. de Vries van start, dit gaat er gebeuren

01:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!