Murda Beeld © Instagram @murdaworld

Rapper Murda mag Turkije verlaten, vliegt zo snel mogelijk terug

22 oktober 2021 16:18

Rapper Murda (37) mag Turkije verlaten en vliegt zo snel mogelijk weer terug naar Nederland. Dat bevestigen het ministerie van Buitenlandse Zaken en het management van de rapper aan RTL Boulevard.

De rapper werd afgelopen week opgepakt toen hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten. Hij zat een nacht in de cel. Volgens het OM in Turkije moedigen de songteksten het gebruik van drugs aan en daarom is een celstraf van vijf tot tien jaar tegen hem geëist, zo werd donderdag bekend.

Over zijn arrestatie liet de manager van de rapper eerder nog het volgende weten: "Het is natuurlijk geen fijn gevoel om rond te lopen, wetende dat er een straf tegen je is geëist terwijl je onschuldig bent." Önder Doğan, zoals Murda eigenlijk heet, verblijft momenteel in een hotel in Turkije. Of zijn zaak nu geseponeerd is, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda 'naar omstandigheden oké' in Turkije

De rapper werd in Nederland bekend met nummers als 'Dom Pérignon', 'IJs', 'Stretch' en 'Shutdown'. In 2019 scoorde hij een nummer 1-hit in de Single Top 100 met 'Rompe', een samenwerking met Priceless en Frenna.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Murda coach in Turkse rapversie van The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!