Murda

Rapper Murda weer terug in Nederland na aanhouding Turkije

23 oktober 2021 14:01

De Nederlands-Turkse rapper Murda, tegen wie de openbaar aanklager in Turkije een celstraf heeft geëist, is zaterdagmiddag aangekomen in Nederland. Zijn management laat aan het 'ANP' weten dat hij is geland vanuit Turkije nadat vrijdag zijn uitreisverbod was komen te vervallen.

De 37-jarige rapper werd afgelopen zaterdag aangehouden op de luchthaven van Istanbul omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten omdat die het gebruik van cannabis zouden aansporen. Murda, die eigenlijk Önder Doğan heet, moest daarop een nacht in de cel doorbrengen en mocht het land niet verlaten ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda mag Turkije verlaten, vliegt zo snel mogelijk terug

Donderdag werd bekend dat het Turkse OM vijf tot tien jaar cel tegen de rapper eist. Hoewel de zaak nog moet voorkomen, bepaalde een rechter een dag later dat hij terug naar huis mocht vliegen. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda 'naar omstandigheden oké' in Turkije

Murda is erg populair in Turkije, maar scoorde ook in Nederland hits met nummers als 'Dom Pérignon', 'IJs', 'Stretch' en 'Shutdown'. In 2019 stond hij samen met Priceless en Frenna bovenaan de Single Top 100 met het liedje 'Rompe'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!