Lil Kleine Beeld © ANP

Politie krijgt één tip binnen na uitzending beroving Lil Kleine

03 december 2021 12:45

De politie heeft na de uitzending van het RTV Rijnmond-opsporingsprogramma 'Bureau Rijnmond', waarin beelden zijn gedeeld van de vermoedelijke daders van de overval op Lil' Kleine (27), één tip binnengekregen. Dat meldt een politiewoordvoerder. "We moeten deze tip nog onderzoeken, we gaan er volop mee aan de slag."

"Het gaat om de goede tip natuurlijk"

Jorik Scholten, zoals de rapper heet, werd op 4 november van zijn horloge beroofd voor het Wereldmuseum in Rotterdam na een albumreleaseparty van dj Jack Shirak. Hij werd door drie mannen benaderd, waarvan één een vuurwapen bij zich droeg. Ze wilden zijn horloge hebben ter waarde van 110.000 euro. De man met het wapen sloeg Jorik hiermee tegen zijn hoofd, waardoor de rapper op de grond viel. Hij liep hierbij een hersenschudding op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine liep hersenschudding op bij horlogeroof

De zegsvrouw verwacht dat nog meer tips kunnen binnenkomen. De aflevering is namelijk pas donderdag uitgezonden, zegt ze. Bovendien worden de beelden dinsdag ook nog getoond in Opsporing Verzocht op NPO 1. Toch benadrukt ze dat het vooral gaat om de inhoud van de tips, niet de hoeveelheid. "Het gaat om de goede tip natuurlijk." Dat hoeft er maar eentje te zijn, zoals deze ene binnengekomen tip. "Maar dat weten we nog niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie zoekt getuigen overval Lil Kleine en deelt camerabeelden

Jorik wist het horloge na zijn val af te gooien, zegt de politie. Of de daders die hebben gevonden, is niet bekend, maar het horloge lag na het incident niet meer op straat. De politie is op zoek naar getuigen en roept ook mensen op die zien dat het horloge ergens te koop wordt aangeboden, zich te melden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!