Jussie Smollett houdt onschuld vol: 'Dit was geen hoax'

07 december 2021 01:50

Tijdens een getuigenis maandag heeft Jussie Smollett (39) opnieuw ontkend dat hij een straataanval op hem begin 2019 in scène heeft gezet. In een rechtbank in Chicago verklaarde de Empire-acteur volgens de 'New York Post': "Dit was geen hoax."

Jussie maakte in januari van 2019 bekend dat hij slachtoffer was geworden van een homofobische, racistische aanval op straat in Chicago. Maandag beschreef hij die mishandeling uitvoerig. Hij stelde dat hij daarbij verschillende scheldwoorden voor homo's naar zijn hoofd kreeg geslingerd en door twee onbekende daders is geslagen en geschopt. Een van hen zou daarbij "MAGA", hebben geroepen, de afkorting voor Donald Trumps slogan Make America Great Again.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Jussie Smollett: 'Rechter haalde naar me uit'

Politie en aanklagers in Chicago beschuldigen Jussie van het doen van een valse aangifte. Hij zou twee broers, Abimbola en Olabinjo Osundairo, hebben betaald om de aanval in scène te zetten om zo met de extra aandacht zijn salaris op te kunnen krikken. Dat ontkende de acteur maandag. De cheque voor 3500 dollar die hij aan Abimbola gaf zou bedoeld zijn voor personal training-sessies met de broers.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maandag start het proces tegen acteur Jussie Smollett

Tijdens het verhoor kwam de relatie tussen Jussie en Abimbola Osundairo uitgebreid ter sprake. Jussie verklaarde tijdens zijn getuigenis dat hij in het verleden twee keer met de trainer naar een sekssauna is geweest. Volgens de acteur hebben ze daar samen drugs genomen en was er seksueel contact. Tijdens zijn verhoor vorige week ontkende Abimbola dat. Hij bevestigde toen wel dat hij met Jussie naar de bewuste sauna is geweest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!