Saïd Razzouki (links) en Ridouan Taghi (rechts)

Marengo-hoofdverdachte Saïd Razzouki uitgeleverd aan Nederland

7 december 2021 12:39

Saïd Razzouki (49), de rechterhand van topcrimineel Ridouan Taghi (43), is uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigen zijn advocaten en het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag. De man, die verdacht wordt van meerdere moorden en het leidinggeven aan de vermeende criminele organisatie van Taghi, zou zijn overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Razzouki is maandagochtend aangekomen op Eindhoven Airport. Hij werd met een door de overheid gecharterd vliegtuig onder begeleiding van de politie overgevlogen. Onder begeleiding van een politiehelikopter werd de 49-jarige verdachte vervoerd naar de EBI.

In februari 2020 werd Razzouki gearresteerd in Colombia, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. De man was na de aanhouding van Ridouan Taghi in december 2019 de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij stond op de nationale en internationale opsporingslijsten.

Marengo-verdachte Saïd R. overgebracht naar Vught

00:56
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Mogelijk leger ingezet voor beveiliging Marengo-proces'

De politie zal dinsdag nog Razzouki horen in de EBI. In Marengo wordt hij vervolgd voor leidinggeven aan een criminele organisatie gericht op moord en betrokkenheid bij drie moorden, twee pogingen tot moord en voorbereidingshandelingen voor moord.

Het Marengo-proces wordt deze week voortgezet in de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anonieme bewaking Taghi: cipiers met bivakmutsen op

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!