Gökmen T. in de rechtbank van Utrecht. Beeld © Felix Guérain

Tramschutter Gökmen T. vervolgd voor poging tot moord op gevangenisbewaarder

16 december 2021 14:19

Het Openbaar Ministerie gaat Gökmen T. vervolgen voor poging tot moord, poging tot zware mishandeling en vernieling. 

De 40-jarige Utrechter stak op 17 februari van dit jaar met een zelf gefabriceerd wapen in op een bewaarder van Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op.

Hete vloeistof

Later in het jaar vernielde hij een aantal spullen in de recreatieruimte van de gevangenis. Hij gedroeg zich agressief tegenover een medewerker en gooide een hete vloeistof in diens richting. De medewerker raakte daarbij gewond. .

T. zit op dit moment een levenslange gevangenisstraf uit voor een aanslag in en rond een tram in Utrecht op 18 maart 2019. Hierbij kwamen uiteindelijk vier mensen om het leven en raakten meerdere personen gewond, van wie twee ernstig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

'Gökmen T. was vuurwapengevaarlijk en geradicaliseerd, maar niemand greep in'

Hoewel T. al een levenslange gevangenisstraf uitzit, vindt het OM het belangrijk hem ook voor bovenstaande feiten te vervolgen, staat in een verklaring: "Dat is in de eerste plaats belangrijk voor de slachtoffers van beide incidenten in Penitentiaire Inrichting De Schie, maar ook als signaal richting de maatschappij dat dergelijk gedrag niet geaccepteerd wordt. Daarnaast komt iedere levenslang gestrafte in Nederland na 25 jaar in aanmerking voor gratie. Strafrechtelijke vervolging en eventuele vonnissen die daaruit voortvloeien worden bij een gratieverzoek meegenomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Tramschutter Gökmen T. steekt gevangenisbewaarder in gezicht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!