Oscar Hammerstein Beeld © ANP

Oud-raadsman kroongetuige Nabil B. geschrapt als advocaat

27 december 2021 12:07

De Raad voor Discipline heeft Oscar Hammerstein (67) van het tableau geschrapt. Dat betekent dat hij niet meer als advocaat mag werken. Dat gebeurde na klachten van Peter R. de Vries, Khalid Kasem (43) en kroongetuige Nabil B. na beweringen in een interview met 'AD'.

Zo beweerde Hammerstein dat de breuk tussen hem en zijn voormalige client, kroongetuige in het Marengo-proces Nabil B., was veroorzaakt door Peter R. de Vries. Ook liet Hammerstein optekenen dat het OM niet met De Vries in zee wilde omdat hij een kantoor deelde met Khalid Kasem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saillante berichten uit telefoon Nabil B. geven opmerkelijk beeld

De Raad concludeert dat Hammerstein zijn geheimhoudingsplicht meerdere malen heeft overtreden. "Een van de belangrijkste kernwaarden van de advocatuur", schrijven ze in hun beslissing. "Ook heeft hij onvoldoende rekening gehouden met gerechtvaardigde belangen van derden en heeft hij zich niet welwillend tegenover mede-advocaten opgesteld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

AD mag artikel over kroongetuige Nabil B. publiceren

Daarnaast zou Hammerstein 'weinig tot geen blijk gegeven inzicht te hebben in zijn eigen handelen', vindt de Raad. "Integendeel, hij heeft vooral naar anderen gewezen." Met de schrapping verandert er feitelijk verandert niet veel voor Hammerstein.  Hij werkte al niet meer advocaat, nadat hij in februari met pensioen ging.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!