Esmee werd op oudjaarsdag levenloos gevonden in Leiden. Beeld © Privéfoto/Elza Hoeve

Honderd tips na uitzending Opsporing Verzocht over overleden Esmee (14)

05 januari 2022 15:00

De politie heeft honderd tips binnengekregen na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht gisteravond. Daarin werd aandacht besteed aan Esmee (14), die op oudejaarsdag levenloos werd gevonden in een parkje in Leiden. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en naar de fiets van het meisje.

Daarom toonde de politie gisteren een soortgelijke fiets in het programma, in de hoop dat de fiets van Esmee zo snel mogelijk gevonden wordt.

Het gaat om een zwarte elektrische fiets met voorop een bruine rieten mand. De fiets heeft het framenummer Co0001251294 en kan ook worden herkend aan een zwart kettingslot en een sticker, beide van Van Rossum Tweewielers.

Het gaat om een zwarte elektrische fiets van het werk Cortina met een bruine rieten mand en een kettingslot.

Ook vroeg de politie aan getuigen om zich te melden. Ze willen in kaart brengen wat er is gebeurd voordat Esmee vrijdagochtend werd gevonden.

Of de tips bruikbaar zijn, wordt nu onderzocht, zo laat een politiewoordvoerder aan RTL Nieuws weten. "Maar meer tips zijn nog altijd welkom."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gymvereniging waarvan Esmee (14) en verdachte lid waren, is geschokt

Esmee werd donderdag rond middernacht als vermist opgegeven. De politie startte daarna een groot onderzoek en de volgende ochtend meldde een groepje sporters dat ze in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden een lichaam hadden gevonden. Het bleek het 14-jarige meisje te zijn.

De politie liet daarna snel weten dat ze door een misdrijf om het leven was gekomen. Diezelfde dag kon een verdachte worden aangehouden: de 32-jarige Olivier van de G.. Maandag liet het Openbaar Ministerie (OM) weten dat hij verdacht wordt van ontucht, en van moord dan wel doodslag. 

Springgroep

Het OM vertelde daarnaast dat de verdachte en Esmee elkaar kenden. In ieder geval is duidelijk dat Esmee sinds november vorig jaar lid was van de springgroep van Gymsport Leiden. Olivier was de trainer van een springgroep bij diezelfde vereniging. Of hij ook Esmee's trainer was, is onduidelijk.

Bekijk ook: Verslagenheid is groot na dood Esmee

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!