Beeld © Novum RegioFoto / ANP

Advocaat: 'Verdachte wist niet dat hij dicht op auto's John van den Heuvel reed'

8 januari 2022 16:28

De 36-jarige man uit Utrecht die op de A2 is aangehouden vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel reed te hard. "En misschien zat hij te dicht op auto's waarvan hij niet wist dat dit John van den Heuvel en de omringende beveiliging betrof." Dat stelt zijn advocaat Veerle Hammerstein.

Volgens Hammerstein heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij afgelopen donderdag van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. "Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek", schrijft de advocaat. "In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen."

De raadsvrouw stelt dat de verklaring van haar cliënt momenteel wordt geverifieerd. Ook zou onderzoek worden gedaan naar de 'overige omstandigheden die voor de politie aanleiding waren om van een dreiging uit te gaan'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte rond 'situatie Van den Heuvel' op A2 is 36-jarige man uit Utrecht

Hammerstein snapt dat bij de politie onrust is ontstaan. "Maar het is van belang om het onderzoek af te wachten alvorens mijn cliënt in de media als dader van een zeer ernstig misdrijf neer te zetten."

"Nu tot op heden niet is uitgesloten dat een en ander op een misverstand berust, verzoek ik de media de privacy van mijn cliënt en van zijn bedrijf te respecteren", schrijft ze ten slotte in de verklaring.

Verdacht van voorbereiden van misdrijf

Het OM verdenkt de man van het voorbereiden van een ernstig misdrijf waar acht jaar of meer jaar gevangenisstraf op staat.

De man is gistermiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam. Die bepaalde dat de man nog zeker drie dagen vastzit. Daarna kan dat voorarrest worden verlengd. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!