Beeld © ANP

OM formuleert strafeisen tegen Caloh Wagoh

11 januari 2022 07:23

Het Openbaar Ministerie begint vandaag in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol aan de eerste van vier dagen van het requisitoir tegen leden van motorclub Caloh Wagoh. Het requisitoir eindigt op 21 januari met de strafeisen tegen de 21 verdachten in het megaproces Eris.

"Klopt niet. Alles wat hij zegt, is bullshit"

Volgens De G. is de motorclub-president Delano 'Keylow' R. de spil die namens opdrachtgevers de moordopdrachten uitzette bij z’n mensen, voor een groot deel lid van Caloh Wagoh. Die opdrachten kwamen volgens Justitie van Ridouan Taghi maar ook vanuit het Turkse drugsmilieu. 

In een van de verklaringen zegt De G. dat het Keylow vooral om liquidaties te doen was, omdat die het meeste geld opleverden. In een eerdere zitting zei Keylow daarover: "Klopt niet. Alles wat hij zegt, is bullshit." Ook de andere verdachten ontkennen de rol die hen door Justitie worden toebedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtbank houdt Caloh Wagoh belastende PGP-berichten voor

Volgens De G. betaalde Taghi 'altijd minstens 70.000', en kon dat bedrag oplopen. Er zou een lijst zijn met meer dan vijftig namen van rivalen die dood moesten, maar die lijst heeft De G. zelf nooit gezien. De G. was zelf betrokken bij de moord op Jair Wessels, maar kreeg daarna spijt en stapte naar Justitie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak tegen Caloh Wagoh van start: 5 liquidaties, 21 verdachten

De aanklagers stellen dat Keylow in een van de PGP-berichten onder meer schreef 'dat we niets aan vijanden verkopen alleen de dood'. "Alsof het om worstenbroodjes gaat wordt gesproken over het doodmaken van mensen", sprak de officier van justitie op een pro forma-zitting in 2019. Ook denkt Justitie bewijs te hebben in filmpjes die Keylow met de ene telefoon maakte van een andere telefoon, waarop de berichten te zien zijn. Keylow zegt dat dat research was voor een documentaire waar hij aan werkte.

Taghi staat in Eris niet terecht, wel in Marengo. Mogelijk komt er later nog een beslissing om Taghi toch in Eris te vervolgen. In de Eris-zaak zijn vanaf 25 januari de advocaten en de verdachten zelf aan het woord. Later dit jaar komt de rechtbank met de vonnissen.

Liquidaties en moordpogingen: Caloh Wagoh-zaak van start

05:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!