Manuel Broekman Beeld © ANP

OM eist werkstraf en celstraf tegen Manuel Broekman wegens aanranding

21 januari 2022 15:40

De 35-jarige acteur Manuel Broekman, bekend van films als 'Hartenstraat' en 'Feuten’, stond vandaag voor de rechter wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zojuist is door het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden geëist. De acteur was niet bij de zitting aanwezig.

''Ik heb nog nooit iemand aangerand tijdens zo'n moment''

Volgens de tenlastelegging zou de acteur op of omstreeks 4 juli 2020 het slachtoffer hebben gedwongen tot het plegen van een of meerdere ontuchtige handelingen. Zo zou hij haar in een Amsterdamse cocktailbar meermaals bij haar borsten, kruis en billen hebben gegrepen. 

De 21-jarige vrouw werkte achter de bar en kwam in contact met de acteur omdat zij een drankje voor hem aan het maken was. Daarna wilde Manuel met de vrouw op de foto. Tijdens het maken van deze foto zou de acteur zich tot drie keer toe schuldig hebben gemaakt aan het seksueel grensoverschrijdende gedrag. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Manuel Broekman reageert op aantijgingen van aanranding

Manuel ontkent de aanranding. Wel is hij die avond in dat café geweest en is de foto gemaakt. "Ik word al zeventien jaar gevraagd om op de foto te gaan. Ik kan me dit moment dan ook niet herinneren. Ik heb nog nooit iemand aangerand tijdens zo'n moment'', verklaart de acteur.

De acteur was zelf niet bij de zitting aanwezig, omdat hij geschrokken zou zijn van alle media-aandacht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Acteur Manuel Broekman verdacht van aanranding

De acteur is binnenkort te zien in de romantische komedie Zwanger & Co, van Johan Nijenhuis. De film zou begin 2022 uitkomen, maar dat is verschoven omdat de bioscopen gesloten zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!