Dave De K. en Dean.

Verdachte van dood Dean (4) wordt in België vervolgd

19 januari 2022 19:12

Dave De K., de man die verdacht wordt van de dood van de 4-jarige Dean, wordt in België vervolgd. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten.

"Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten, is een vervolging door de Belgen het meest opportuun", zegt het OM in Breda. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

Goede vrienden

Dean werd vorige week woensdag voor één nacht toevertrouwd aan de zorg van Dave De K. en zijn vriendin, goede vrienden van diens moeder. Zij hadden in het verleden wel vaker op de jongen gepast, altijd zonder problemen. De volgende dag zou hij naar zijn oma gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Nederlandse vriendin Dave De K. opgepakt in zaak vermoorde Dean (4)'

Maar wat moeder niet wist, was dat De K. en zijn vriendin ruzie hadden gekregen en De K. er met Dean vandoor was gegaan. Zij kreeg te horen dat Dean in overleg met oma wat langer bij De K. zou blijven. Daardoor sloeg ze pas op zaterdag alarm. Maandag werd het lichaampje van Dean gevonden, tussen de rotsblokken in het Zeeuwse Neeltje Jans.

De K. wordt vandaag voorgeleid zodat hij kan worden uitgeleverd. 

Bekijk ook: Moeder Dean vertrouwde Dave De K. volledig: 'Ik heb nog bij hem geschilderd'

Bekijk ook: Moeder Dean vertrouwde Dave De K. volledig: 'Ik heb nog bij hem geschilderd'

00:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!