Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

Nog één Mallorcaverdachte in de cel: 'Tegen u ligt er gewoon meer'

21 januari 2022 19:00

LELYSTAD - Twee van de drie verdachten die nog vastzitten voor betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman mogen hun proces in vrijheid afwachten. Mees T. (18) en Hein B. (18) komen maandag om 12 uur vrij, alleen de derde verdachte Sanil B. (19) blijft nog in de cel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag beslist. Carlo Heuvelman overleed afgelopen juli na een vechtpartij tijdens zijn vakantie op Mallorca.

''Ik vind het raar dat ik DNA op mijn schoen heb omdat ik niks te maken heb met Carlo Heuvelman''

'Tegen u ligt er gewoon meer', zei de rechter tegen Sanil B. Hij doelde daarmee op een getuigenverklaring en DNA van Carlo Heuvelman op zijn schoen. Daarnaast wordt B. ook nog eens verdacht van twee pogingen tot doodslag en dicht de rechtbank hem een 'grotere en leidende rol toe' bij het geweld.

De 27-jarige Heuvelman werd in de nacht van 14 juli ernstig mishandeld op de boulevard van de badplaats El Arenal. Nadat hij bewusteloos op straat belandde zou hij nog enkele keren geschopt zijn. Hij overleed vier dagen later aan zijn verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachten moordaanslag Sikkom-journalist blijven in voorarrest

Bij Sanil B. werd DNA van Carlo Heuvelman aangetroffen op zijn linkerschoen. 'Ik vind het raar dat ik DNA op mijn schoen heb omdat ik niks te maken heb met Carlo Heuvelman', zei B.

Volgens hem is het ook onmogelijk dat hij met links geschopt zou hebben. Toch is er, volgens justitie, beeld van eerder die avond dat hij dat wel doet. De advocaat van B., Peter Plasman, wil laten onderzoeken of het DNA op de schoen ook daadwerkelijk van Heuvelman is en hoe het daar terecht gekomen is. 

Plasman denkt mogelijk door speeksel en niet door een schop. 'Het komt erop neer dat ik zoveel mogelijk duidelijkheid wil', zei de advocaat. Die er serieus rekening mee houdt dat Heuvelman niet is overleden door een trap maar toen hij met zijn hoofd op de stoep terecht kwam.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachte van dood Dean (4) wordt in België vervolgd

Aan het dossier is ook een verklaring toegevoegd, van de getuige die zich afgelopen week meldde na een uitzending van Opsporing Verzocht, die dat scenario tegen lijkt te spreken. De man verklaarde: 'Ik zag dat iemand knockout werd geslagen, ik denk Carlo. Ik zag iemand die een goede hoek gaf en toen kreeg hij een goede tik van de grond.' Daarna zou Heuvelman zijn handen voor zijn hoofd hebben gehouden om af te weren.

Tijdens de zitting bevestigde de rechter dat de politie undercoveragenten had ingezet om in de gevangenis een verklaring van Sanil B. los te krijgen. Volgens zijn advocaat, heeft B. die verklaring afgelegd toen hij overstuur was na een zwaar verhoor en gebruikt justitie dit middel omdat ze de zaak niet rond krijgen.

'Ik begon aan mezelf te twijfelen door de technieken die de politie heeft gebruikt', reageerde B. die ontkent dat hij een bekentenis heeft gedaan aan de agenten. Hij vindt dat de politie liegt en er alles aan doet om hem in de val te lokken: ' In mijn ogen gaat dit niet meer om waarheidsvinding.' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Deze verdachte move van Kim-Lian leidt naar haar als Mol

De rechtbank beslist op 4 februari over de verzoeken van de advocaten. Mogelijk is er op 13 april een nieuwe voorbereidende zitting.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!