Prins Andrew Beeld © ANP

Prins Andrew ontkent seksueel misbruik Virginia Giuffre

27 januari 2022 12:39

Een glasharde ontkenning van prins Andrew (61). De Britse prins heeft formeel ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van Virginia Giuffre (38). Ook eist hij een juryrechtspraak in de misbruikzaak.

"Een financiële schikking lijkt me niet iets waar ze in geïnteresseerd is"

De officiële reactie is afgegeven bij een rechtbank in New York. De zoon van koningin Elizabeth ontkende het eerder al, onder meer in het veelbesproken interview met de Britse omroep BBC in 2019.

De Britse prins heeft er dus niet voor gekozen om een schikking te treffen met de aanklager. Eerder zei zijn advocaat het volgende hierover: "Het is belangrijk voor haar dat deze zaak opgelost wordt op een manier waarop zij en andere slachtoffers gerechtigheid krijgen. Een financiële schikking lijkt me niet iets waar ze in geïnteresseerd is."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Militaire titels van Prins andrew afgenomen door Britse koningin

Virginia wil een proces beginnen tegen de prins, omdat hij haar in 2001 als 17-jarige, toen ze Virginia Roberts heette, drie keer zou hebben misbruikt. Dat zou in de kringen van de steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein hebben plaatsgevonden, die in 2019 zelfmoord pleegde in een cel in New York. Jeffrey zou Virginia hebben opgedragen seks met de prins te hebben.

Virginia diende vorig jaar een klacht in. Een belangrijk obstakel voor de procedure tegen prins Andrew leek de deal die Virginia in 2009 sloot met Jeffrey Epstein. In de onlangs gepubliceerde overeenkomst, die eerder geheim moest blijven, staat dat ze een half miljoen dollar van Jeffrey heeft gekregen. In ruil daarvoor zou ze geen klachten tegen hem of zijn entourage indienen.

Volgens de rechter vormt dit document van twaalf pagina's geen belemmering. Virginia eist een schadevergoeding en baseert haar claim op klachten die ze na het krijgen van de overeenkomst heeft gekregen, zoals emotionele problemen door het misbruik. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Andrew nog langer in spanning: rechter komt later met oordeel

Het verzoek tot het stopzetten van de rechtszaak is eerder al afgewezen. Waar de Britse politie het onderzoek heeft beëindigd, zijn de Amerikanen dat nog niet van plan. Daardoor moet de Britse koninklijke familie zich nu voorbereiden op een eventuele veroordeling van de schandaalprins. 

Volgens royalty-deskundige Annemarie de Kunder hoeft prins Andrew daarom ook niet meer op financiële steun te rekenen van koningin Elizabeth. Meer daarover in de video hieronder. 

Annemarie: 'Koningin Elizabeth klaar met steunen prins Andrew'

05:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!