Gordon Heuckeroth Beeld © ANP

Verdachte overval Gordon wordt niet vervolgd

31 januari 2022 17:15

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen een 24-jarige man, die verdacht werd van de gewelddadige overval op Gordon (53), geseponeerd. Dat laat advocaat Jeroen Gunning van de zanger weten aan RTL Boulevard. De seponering is tot stand gekomen na overleg tussen de partijen.

"Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord"

De entertainer werd in september 2020 het slachtoffer van een gewelddadige overval in zijn Amsterdamse appartement. Meerdere indringers zouden hem zijn pinpas, creditcards en sieraden afhandig hebben gemaakt. Ook werd Gordon mishandeld en met de dood bedreigd.

Gordon zegt tegenover RTL Boulevard het volgende over de seponering van de zaak: “In september 2020 heb ik aangifte gedaan van een strafbaar feit dat veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken. Na overleg tussen mijn advocaat, de officier van justitie en de advocaat van de verdachte is er daarom - op mijn uitdrukkelijke verzoek - uiteindelijk voor gekozen de zaak niet voor de rechter te laten komen. In het belang van mijn privacy en de privacy van andere betrokkenen zal ik noch mijn advocaat verdere mededelingen doen over deze zaak.”

Het Openbaar Ministerie laat aan RTL Boulevard weten dat er mediation heeft plaatsgevonden. "Over de inhoud daarvan doen we geen mededelingen", aldus een woordvoerder.

Zaak overval Gordon geseponeerd: 'Ze hebben het uitgepraat'

04:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte overval Gordon voorlopig niet voor de rechter

Tegenover misdaadverslaggever John van den Heuvel deed de presentator eerder zijn verhaal. "Ik dacht dat ik zou worden vermoord", zei hij tegen De Telegraaf. "Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen. (...) Wie doet iemand zoiets aan?"

Gordon volgde traumatherapie na de heftige ervaring. Hij had er veel last van dat niemand op straat hem hulp aanbood vlak na de overval. "Een ding vraag ik me wel af, als iemand reddeloos verloren op straat smeekt om de politie te bellen, dat auto's en fietsers gewoon doorrijden. Ik geloof dat dat mij het meeste heeft gebroken van alles wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt", schreef Gordon daags na de overval op zijn Facebookpagina.

Gordon reageert op incident Jeffrey: 'Geen geweld gebruikt'

04:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!