Glennis Grace Beeld © ANP

Glennis Grace wilde vipbehandeling bij politiebureau

16 februari 2022 18:58

Glennis Grace (43) wilde ongezien vertrekken uit het politiebureau na haar vrijlating. In een urenlange discussie met de politie en het Openbaar Ministerie werd besproken of de zangeres in aanmerking zou komen voor een speciale vipbehandeling. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan RTL Boulevard. De Amsterdamse politie hield voet bij stuk en behandelde de artiest zoals iedere andere verdachte.

"Iedere verdachte wordt bij ons op dezelfde manier behandeld"

VIP-behandeling eisen op bureau was 'dom' van Glennis Grace

06:29

Glenda Batta, zoals de zangeres eigenlijk heet, werd zaterdagavond in de boeien geslagen na een vechtpartij in een supermarkt in de Amsterdamse Jordaan. Volgens de politie kwam Glennis met zes anderen de supermarkt binnen, waarna meerdere medewerkers mishandeld werden. Agenten arresteerden niet alleen de entertainer, maar ook haar zoon en een andere man. De politie hield ze drie dagen vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging in vereniging met voorbedachte rade.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis overtuigd van onschuld: 'Geen strafbare feiten gepleegd'

Toen dinsdagmiddag door de officier van justitie werd besloten dat de drie verdachten op vrije voeten zouden komen, ontstond een discussie over de manier waarop. Normaal gesproken gaan verdachten via een hek in de steeg naast het politiebureau naar buiten, maar daar stonden al dagenlang media te wachten. Glennis stond erop dat zij, samen met haar zoon, werd vervoerd in een auto vanaf het binnenterrein van het bureau.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace weer op vrije voeten na geweldincident in Jumbo

De politie was bereid om de 15-jarige zoon, omdat hij minderjarig is, af te schermen voor de media. Maar voor de zangeres wilden ze geen uitzondering maken. Daarop volgde een discussie met de politie en het Openbaar Ministerie, die op hoog niveau werd besproken. De politie weigerde te zwichten voor de eis om een vipbehandeling te krijgen en na een aantal uren kwamen Glennis en haar zoon naar buiten. Ze stapten, begeleid door hun advocaat, snel een auto in die vlug wegreed.

Voor de politie was het geen optie dat Glennis een speciale behandeling zou krijgen. "Iedere verdachte wordt bij ons op dezelfde manier behandeld. Dat is hoe we het altijd doen. Voor slachtoffers en minderjarigen gelden uiteraard in algemene zin andere regels, omdat we hen willen beschermen tegen de inbreuk op hun privacy", laat een woordvoerder desgevraagd weten aan RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Aran Bade: 'Glennis Grace en zoon zitten waarschijnlijk nog vast'

De advocaten van Glennis laten in een verklaring aan ons weten: 'Onze cliënte Glennis Grace is gisteren op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld door de politie. Gezien de stand van het politieonderzoek kunnen wij noch onze cliënte op dit moment inhoudelijk reageren. Wij wijzen er wel op dat de afgelopen dagen verschillende verhalen in de media zijn verschenen waarvan uit het onderzoek blijkt dat deze niet juist zijn. We vragen eenieder om de privacy van onze cliënte te respecteren en af te wachten totdat zij zelf kan reageren. Zodra het kan zullen wij ook inhoudelijk reageren.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Yvonne Coldeweijer: 'Slachtoffer Glennis Grace twee keer afgeranseld'

Gedragsregels voor Glennis Grace na vrijlating door politie

00:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!