Lil Kleine Beeld © ANP

Politie onderzoekt mogelijk lek in zaak Lil Kleine

16 februari 2022 13:54

De Amsterdamse politie doet onderzoek naar een mogelijk lek in de zaak van Lil Kleine. Dat laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard. Het juice-channel 'Reality FBI' publiceerde woensdag een Snapchat-gesprek met iemand die zich voordoet als een agent. Daarin werd gezegd dat de artiest spijt heeft, niet wil eten en dat hij moest huilen.

"Daar had hij echt geen zin in"

Het is vooralsnog onduidelijk of de persoon echt een agent is, maar het is voor de politie voldoende reden om een onderzoek te starten. Doorgaans gebeurt dit alleen als gevoelige informatie daadwerkelijk op straat komt te liggen en dus klopt. Een goed ingevoerde bron meldt aan RTL Boulevard dat de informatie die is gelekt inderdaad juist is.

"Wij hebben de gesprekken ook gezien. We doen er onderzoek naar. Het kan niet, als het zou kloppen, dat er iemand informatie lekt", reageert een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine hoort of hij langer vast blijft zitten

De man, die dus mogelijk bij de politie werkzaam is, vertelt in het gesprek ook dat hij foto's moest maken van Lil Kleine. "Daar had hij echt geen zin in", valt er te lezen. Ook zou Jorik hebben gezegd dat hij spijt heeft van zijn daden.

Medewerkers van de politie mogen geen informatie zonder toestemming naar buiten brengen. Als ze dat wel doen, dan kunnen er zware consequenties worden genomen.

Later meer.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot zware mishandeling

Wat Lil Kleine strafrechtelijk boven het hoofd hangt na de vermeende mishandeling daar vertelt strafrechtadvocaat Clarice Stenger hieronder meer over. 

Wat hangt er Lil Kleine strafrechtelijk boven het hoofd na vermeende mishandeling?

02:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!