Beeld © ANP

Jaimie Vaes heeft geen aangifte tegen Lil Kleine gedaan

16 februari 2022 21:34

Lil Kleine (27), echte naam Jorik Scholten, is na drie nachten in de cel op woensdag vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Jaimie Vaes (32) heeft geen aangifte gedaan van de vermeende mishandeling, zo bevestigt advocaat Nienke Hoogervorst aan RTL Boulevard na berichtgeving van 'Shownieuws'.

"Hij is opgelucht"

De rapper werd zondagavond opgepakt na een geweldpleging die afgelopen zaterdag zou hebben plaatsgevonden op de Prinsengracht in Amsterdam. Drie nachten brommen op het politiebureau heeft een grote impact op hem gehad, zo stelt zijn advocaat. Jorik is opgelucht dat hij weer op vrije voeten staat - en ongetwijfeld ook dat er geen aangifte tegen hem ligt. Volgens de advocaat is er geen contact geweest tussen de rapper en Jaimie sinds het vermeende incident. 

Hieronder zie je hoe Lil Kleine met gierende panden wegreed bij de rechtbank. 

Lil Kleine is opgelucht dat hij onder voorwaarden is vrijgelaten

07:27
Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Wat hangt er Lil Kleine strafrechtelijk boven het hoofd na vermeende mishandeling?

Het Openbaar Ministerie vroeg woensdagmiddag aan de rechtbank om de rapper langer vast te houden in afwachting van het onderzoek. Dat liet de politie dinsdagavond weten aan RTL Boulevard. Door de rechter-commissaris is besloten dat Jorik de loop van het onderzoek in vrijheid af mag wachten. 

“Hij is net vrijgekomen. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij op vrije voeten komt", aldus Nienke Hoogervorst, de advocaat van de rapper, aan RTL Boulevard. "Er zijn voorwaarden, daar ga ik nu nog niets over vertellen. Maar hij komt vandaag vrij, dus dat is goed nieuws. Hij is opgelucht.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot zware mishandeling

Afgelopen zondag deelde Yvonne Coldeweijer beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Lil Kleine vermoedelijk zijn verloofde mishandelt. Op de beelden is te zien dat de rapper een woordenwisseling heeft met zijn vriendin en haar aan haar haren de auto uit trekt. Dit incident zou zaterdag hebben plaatsgevonden op de Prinsengracht in Amsterdam.

De politie maakte zondagavond bekend een 27-jarige man te hebben aangehouden op de Stadhouderskade. Ingewijden dichtbij het onderzoek meldden aan RTL Boulevard dat het gaat om Lil Kleine. 

Rob Goossens lijkt te weten hoe Yvonne aan de beelden van de vermeende mishandeling kwam: 

Hoe kwam Yvonne Coldeweijer aan beelden van mishandeling door Lil Kleine?

00:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!