Beeld © ANP

OM in hoger beroep: genoeg bezwaren om Lil Kleine langer vast te houden

17 februari 2022 14:45

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris om Lil Kleine, echte naam Jorik Scholten (27), te schorsen uit zijn bewaring. De rapper kwam woensdagmiddag vrij na drie nachten in de cel te hebben gezeten. Volgens de officier van justitie zijn er genoeg ernstige bezwaren om Lil Kleine veertien dagen langer vast te houden, zo wordt bevestigd aan RTL Boulevard.

"Gisteren heeft de rechter-commissaris de 27-jarige man uit bewaring geschorst, omdat er geen ernstige bezwaren zouden zijn. Daar is het Openbaar Ministerie het niet mee eens en daarom hebben we hoger beroep aangetekend bij de raadkamer van de rechtbank", zegt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie Amsterdam. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

De advocaat van Lil Kleine, Nienke Hoogervorst, vindt het opmerkelijk dat het Openbaar Ministerie 'kennelijk liever communiceert via Twitter dan dat de verdediging daarvan eerst rechtstreeks op de hoogte wordt gesteld'.

Volgens de advocaat is Lil Kleine 'opgelucht' dat hij onder voorwaarden is vrijgelaten:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaimie Vaes heeft geen aangifte tegen Lil Kleine gedaan

De verloofde van Jorik heeft geen aangifte gedaan van mishandeling, nadat de rapper zondagavond opgepakt werd opgepakt na een geweldpleging die afgelopen zaterdag zou hebben plaatsgevonden op de Prinsengracht in Amsterdam. Ook is er geen contact geweest tussen Jorik en Jaimie. 

Afgelopen zondag deelde Yvonne Coldeweijer beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Lil Kleine vermoedelijk zijn verloofde mishandelt. Op de beelden is te zien dat de rapper een woordenwisseling heeft met zijn vriendin en haar aan haar haren de auto uit trekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine vrijgelaten in afwachting van onderzoek

Hoe Yvonne aan de beelden kwam, wil ze niet zeggen. Rob Goossens denkt te weten hoe de vork in de steel zit en vraagt het haar op de man af in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!