Rachel Kramer en Déon Leon Beeld © ANP

Mogelijk meer mensen slachtoffer van Nederlandse Tinder Swindler: 'Team van mensen is gedupeerd'

11 maart 2022 19:00

Tiffany van D., die ervan verdacht wordt bijna zes miljoen euro te hebben afgetroggeld van een man uit Friesland, zou veel meer slachtoffers hebben gemaakt. Dat zeggen voormalig 'Popstar'-winnaar Déon Leon (31) en K-otic-zangeres Rachel Kramer (41) in een gesprek met RTL Boulevard. Het stel zou ook gedupeerd zijn door Van D. en gaat aangifte doen tegen de vrouw die inmiddels bekend staat als de vermeende Nederlandse Tinder Swindler.

"Met kerst geen geld en geen werk"

De 49-jarige Tiffany van D. is één van de drie verdachten in een strafzaak die draait om het Soulsistah-imperium. Dat bestond uit twee woonwinkels in Den Haag, een kerstwinkel en een entertainmentbedrijf. Afgelopen november viel de politie er binnen en hield Van D. aan samen met haar man en een vriendin.

Van D. wordt verdacht van oplichting en witwassen. Zo zou ze een man uit Friesland, met wie ze een relatie had terwijl ze ook getrouwd was met een man in Den Haag, bijna zes miljoen euro afhandig hebben gemaakt. Ze maakte hem wijs dat het geld nodig was om beveiliging te betalen omdat ze werd bedreigd. Dezelfde werkwijze die Tinder Swindler-Simon Leviev hanteerde. Ook vertelde ze dat haar een grote erfenis te wachten stond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tinder lanceert achtergrondcheck, maar niet door Tinder Swindler

Justitie denkt dat ze in werkelijkheid met het geld haar bedrijven financierde en een luxe beachclub op wilde zetten op de boulevard van Scheveningen. De club was geïnspireerd op Lio's, een chique beachclub op Ibiza. "Een soort Lio's 2.0", volgens Déon Leon. Hij en zijn partner Rachel Kramer, zouden de hoofdact worden, zo zou Van D. beloofd hebben. 

Het stel vertelt dat ze een vaste baan kregen aangeboden en dat Van D. het hele team meenam naar Ibiza, maar dat het salaris uitbleef. "Ze zei steeds: het geld komt, het geld komt, het geld komt, maar slechts een klein deel zou betaald zijn. Er was fraude gepleegd op Tiffany haar rekeningen", aldus Leon. Daarom zou ze niet bij haar geld kunnen.

Ook andere beloftes werden niet nagekomen, vertellen de zangers. Zo zou Gucci de zaak inrichten en zou er een deal zijn met het champagnemerk van Angelina Jolie en Brad Pitt. "Een van hen zou de zaak zelfs openen", volgens Léon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tinder Swindler aangeklaagd door de echte familie Leviev

De zangers begonnen in augustus met repeteren, maar trokken in november de stekker uit het project. "We hebben uiteindelijk gezegd: Tif alles leuk en aardig, maar wij moeten oppas betalen voor onze dochter, wij moeten tanken om hier naartoe te rijden, het kost ons ook geld." Dat besluit leverde een hoop stress op. "Voor mij was het echt stressvol", vertelt Rachel. "Met kerst geen geld en geen werk en zij had gewoon zoiets van..."

Het pand van de club staat inmiddels leeg nadat verhuurder Heineken bij de rechter ontruiming had geëist vanwege een huurachterstand van bijna een half miljoen. Het stel schat dat hun schade in de tienduizenden euro's loopt. Ze doen nu hun verhaal omdat ze duidelijk willen maken dat er meer slachtoffers zijn van Van D. Het zou gaan om een heel team van dansers, producers en choreografen. Ze hopen nu dat meer mensen naar voren stappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tinder Swindler vraagt 20.000 dollar voor promobezoekje

Naast het team van de beachclub zou Van D. ook een sponsordeal met Rico Verhoeven niet zijn nagekomen. Rico bokste een wedstrijd met logo van de beachclub op zijn broek, maar daar zou uiteindelijk nooit voor zijn betaald. Ook dit ontkent Tiffany van D. via haar advocaat.

Tiffany van D. verscheen afgelopen maandag voor het eerst voor de rechter. Die besliste dat zij haar proces onder voorwaarden in vrijheid mag afwachten. Zo moet ze zich onder meer laten behandelen en mag ze geen contact hebben met het slachtoffer en de medeverdachten. Het is niet bekend wanneer de tegen haar zaak verder gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fan van Tinder Swindler? Dan ga je déze series ook leuk vinden

Advocaat Yehudi Moszkowicz laat het volgende aan ons weten: "Cliënte is en was geen bestuurder, aandeelhouder of anderszins als leidinggevende bij Soulsistah betrokken noch was zij in dienst van of een aan Soulsistah gelieerde onderneming. De stellingen van de betreffende personen missen dan ook feitelijke grondslag."

"Overigens is het mij een raadsel waarom het aangaan van een concurrentiebeding door de mensen die u hebben benaderd (ze hebben er immers zelf voor getekend), benadeling zijdens Soulsistah kan behelzen. Een dergelijk beding is volstrekt normaal in een arbeidsovereenkomst."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rico Verhoeven komt met eigen documentaire: Dream Big

Rico Verhoeven opgelicht door Nederlandse Tinder Swindler

06:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!