Politieonderzoek in Broek in Waterland na de wilde achtervolging vorig jaar. Beeld © ANP

Fransman gearresteerd om overval op waardetransport Amsterdam

27 april 2022 01:01

De Franse politie heeft in Lille een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op het waardetransport in Amsterdam vorig jaar. De 36-jarige Fransman is gearresteerd nadat er bij onze zuiderburen op televisie aandacht was voor de overval die eindigde met een wildwestachtervolging.

Het gaat om de tiende verdachte die is aangehouden naar aanleiding van de overval op het waardetransport in Amsterdam-Noord in mei vorig jaar.  

Overleveren aan Nederland

Volgens de politie is de man gearresteerd naar aanleiding van de aandacht die aan de overval is besteed in Opsporing Verzocht en het Belgische Opsporingsprogramma Faroek.

Het Openbaar Ministerie heeft de Franse autoriteiten verzocht de verdachte over te leveren aan Nederland om hem hier te berechten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie zoekt nog 4 verdachten overval waardetransport Amsterdam

Bij de aanval op het waardetransport schoten de overvallers vorig jaar in de lucht met automatische wapens. De daders gingen er vervolgens vandoor in drie auto's met een buit van 14,5 miljoen euro. 

Twee van deze auto's reden naar Broek in Waterland, vlak boven Amsterdam. Uiteindelijk kon de politie vijf personen aanhouden in een weiland. Een zesde overvaller kwam hierbij om het leven. 

Bekijk in onderstaande video de beelden terug:

Terwijl de twee auto's richting Broek van Waterland vluchtten, reed een derde vluchtauto, buiten het zicht van de politie, richting Diemen.

Afgelopen november heeft de politie in België een 20-jarige vrouwelijke verdachte aangehouden en in Frankrijk is een 44-jarige Parijzenaar aangehouden. De vrouw zit niet vast, de man wel. 

4 miljoen euro

De politie heeft het grootste deel van de buit teruggevonden, maar er ontbreekt nog een deel met een waarde van ruim 4 miljoen. Het gaat om tonnen met platinum, goudkorrels en omgesmolten goudbaren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overvallers waardetransport Amsterdam droegen kogelwerende vesten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!