Kelly de Vries en Tanja Groen Beeld © RTL Boulevard/Privébezit

Nog een maand een miljoen voor gouden tip in zaak Tanja Groen

24 mei 2022 17:11

Nog één maand ligt er een miljoen klaar voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de verdwijning van Tanja Groen. Daarom vraagt Stichting de Gouden Tip opnieuw aandacht voor de zaak van de toen 18-jarige studente die in 1993 spoorloos verdween na een avondje stappen in Maastricht. "De tijd tikt", zegt Kelly de Vries namens de stichting tegen RTL Boulevard. "Hoop hebben we zeker nog."

"Als je wat weet: spreek vanuit je menselijkheid en spreek vanuit je hart"

"Als je wat weet: spreek vanuit je menselijkheid, spreek vanuit je hart", roept Kelly op. "Maar als je dat dan niet hebt spreek dan in ieder geval voor het miljoen waarmee jij een nieuw leven kunt opbouwen en waar de ouders van Tanja eindelijk antwoord krijgen op die ene vraag."

Kelly is directeur van de stichting die haar vader Peter R. de Vries oprichtte om de verdwijning van Tanja op te lossen. Ze vroeg het afgelopen jaar constant aandacht voor de zaak. Met een stille tocht, mediaoptredens en een documentaire die werd uitgezonden in België. Iedere keer dat er aandacht voor was kwamen er tips binnen, vertelt ze. "Dat is ook de reden dat we aan de boom blijven schudden."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Kelly de Vries houdt toespraak na stille tocht Tanja Groen

Vandaag publiceerde de krant De Limburger een strip over de nacht dat Tanja verdween in de hoop een nieuwe doelgroep aan te boren, met het idee dat niet iedereen geïnteresseerd is om de hele krant te lezen en alle artikelen van A tot Z door te spitten. Een strip daarentegen zou, ook in serieuze vorm, wel de interesse kunnen wekken van iemand die toevallig net meer weet over de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Morgen op tv: de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen

De stichting kreeg het afgelopen jaar zo'n 750 à 850 tips binnen, schat Kelly. Het merendeel zijn tips van mensen die meedenken. Ook kwamen er 'meerdere handjes vol' concretere tips binnen. Die stuurt de stichting anoniem door naar de politie.

Als de gouden tip in de zaak niet voor 23 juni binnen is bij de stichting dan wordt het geld gebruikt voor een beloning in een andere zaak.

Kelly de Vries: 'Dit moet het jaar van Tanja Groen zijn'

03:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!