Peter R. de Vries Beeld © ANP

Uitspraak in de zaak Peter R. de Vries op 14 juli

30 mei 2022 11:45

De uitspraak in de zaak van de moord op Peter R. de Vries is niet op 7 juli zoals eerder bekendgemaakt, maar een week later op 14 juli. Dat werd maandagochtend duidelijk op de vierde voorbereidende zitting in de Amsterdamse rechtbank. De advocaten van de verdachten en de nabestaanden van Peter R. waren daarvan niet op de hoogte.

Peter R. werd op 6 juli vorig jaar in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, nadat hij de studio van RTL Boulevard verliet. Hij bezweek negen dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De moord veroorzaakte een landelijke schokgolf. 

Het Openbaar Ministerie ziet Delano G. (22) als de schutter en Kamil E.(36) zou voorverkenningen hebben gedaan en de vluchtauto hebben bestuurd. Beide mannen worden ook verdacht van verboden wapenbezit. G. was maandag niet aanwezig bij zitting. Kamil E. woonde de zaak bij via een videoverbinding vanuit de gevangenis in Lelystad. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste voorronde proces moord Peter R. de Vries

De rechtbank wil dat beide verdachten aanwezig zijn tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Die staat gepland voor 7 en 15 juni. Dan wordt ook duidelijk welke straf het Openbaar Ministerie zal eisen.

De vriendin van Peter R. de Vries, Tahmeni Akefi, verzocht de rechtbank om haar vordering achter gesloten deuren te behandelen. Haar spreekrecht wil ze wel in het openbaar uitoefenen. De rechtbank beslist hier op een later moment over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Berichten over aanslag Peter R. de Vries schetsen 'macaber beeld', verdachten zwijgen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!