De 19-jarige Milica werd in 1992 verkracht en vermoord.

Moordenaar (51) van Milica van Doorn in gevangenis overleden

13 juni 2022 08:19

De 51-jarige Hüseyin A., die in februari in hoger beroep veroordeeld werd voor het verkrachten en doden van Milica van Doorn (19) in 1992, is in de gevangenis overleden.

Dat bevestigen zijn advocaat Gerald Roethof en advocaat van de nabestaanden van Milica, Richard Korver, na berichtgeving van de Telegraaf. Volgens Roethof zijn er geen aanwijzingen van een misdrijf, noch van zelfmoord. 

A. overleed zondagochtend rond 11.00 uur, nadat hij had gesport. Reanimatie mocht niet meer baten. 

Extreem geweld

Milica van Doorn werd in de nacht van 7 op 8 juni 1992 in de Zaanse wijk Kogerveld verkracht en met extreem geweld om het leven gebracht. De dader liet haar zwaar toegetakeld en half ontkleed achter in een sloot, bedekt met riet. De zaak bleef lang onopgelost.

A. kwam in 2017 als verdachte in beeld na een zogeheten DNA-verwantschapsonderzoek. Zelf wilde A. niet meewerken, maar zijn broer wel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moordenaar van Milica van Doorn krijgt ruim 19 jaar celstraf

De rechtbank legde A. in 2018 20 jaar cel op. Hij ging daartegen in hoger beroep. Toen kreeg hij 19 jaar en 7 maanden cel. Tijdens het proces bleef A. ontkennen. Twee weken geleden oordeelde de civiele kamer van het hof in Amsterdam dat hij schadevergoedingen van 10.000 euro moest betalen aan zowel de vader als de zus van het slachtoffer, voor hun psychische schade.

De strafzaak liep nog in cassatie bij de Hoge Raad. "Uiteindelijk eindigt de strafzaak van Milica van Doorn dus zonder dat de schuld of onschuld van de verdachte onherroepelijk werd vastgesteld. Dat is voor iedereen denk ik extra wrang", zegt Roethof.

Dikke streep

De advocaat zegt verder verbaasd te zijn dat de media en de nabestaanden van Milica eerder op de hoogte werden gesteld van het overlijden van A. dan de familie van A. zelf. "Dit had echt anders gemoeten."

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden van Milica, zegt desgevraagd dat het overlijden van Hüseyin A. 'een dikke streep' zet onder de zaak. Verder wil hij geen mededelingen doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte Hüseyin A. over zaak-Milica: 'Ik had een relatie met haar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!