Beeld © ANP

Verdachten overval Nikkie de Jager blijven zwijgen

14 juni 2022 10:43

Twee verdachten van de gewelddadige overval op influencer en presentatrice Nikkie de Jager (28) en haar partner Dylan blijven zwijgen. Dat bleek dinsdagochtend tijdens de start van de inhoudelijke behandeling tegen twee van de drie verdachten in de strafzaak. Tijdens het proces besprak de rechtbank heftige details van de overval.

"We moeten jullie vastbinden, jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en dan heb je problemen"

Het moet een nachtmerrie geweest zijn voor Nikkie de Jager (28) en haar partner Dylan Drossaers, de overval op hun woning in Uden. Op de zonnige zomerdag komen volgens het dossier vier overvallers met bivakmutsen en donkere kleding hun tuin binnen, zo rond half vier in de middag. 23 minuten lang zijn de mannen, zo is te zien op camerabeelden, in en rondom de woning van het stel. Het doel is kennelijk het vinden en meenemen van dure spullen, zoals sieraden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager staat stil bij traumatische overval

Al snel slepen de daders Nikkie en haar partner, die in de tuin zitten, mee naar binnen. Eén van hen heeft een vuurwapen bij zich, een ander een mes of briefopener. Het duurt niet lang, of er wordt geweld gebruikt tegen de slachtoffers. Dylan krijgt een wapen tegen zijn hoofd, wordt geslagen en geschopt. De overvallers binden Nikkie en Dylan vast aan stoelen, één van de daders probeert met een scherp voorwerp de sieraden van de armen van de influencer af te halen.

"We moeten jullie vastbinden, jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en dan heb je problemen", zegt één van de daders tegen hen, zo verklaarden Nikkie en Dylan later. Ook geven de mannen aan op zoek te zijn naar de kluis. Een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van Louis Vuitton behoren volgens de slachtoffers tot de buit van de overvallers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overvallers bonden Nikkie de Jager vast en sloegen met vuurwapen

De verdachten blijven zwijgen, maar volgens het Openbaar Ministerie is er genoeg bewijs tegen de mannen. Zo vindt de politie dna van de 25-jarige Eddie N. in de woning van Nikkie en Dylan. Op meerdere voorwerpen, waaronder een mobiele telefoon, zit het dna van N. De politie ziet op verschillende data in juni, juli en augustus 2020 telefoons, die zouden toebehoren aan Hamza T., in de buurt zijn van Uden en de woning van de slachtoffers. Ook zou zijn Renault Megane, voorzien van valse kentekenplaten, gebruikt zijn als vluchtauto.

Nikkie en Dylan zullen woensdag, tijdens de volgende zittingsdag, niet gebruik maken van hun spreekrecht. De advocaat van de twee, Richard Korver, zal wel aan het woord komen met een vordering. De derde verdachte van de overval, Said O., komt woensdag ook voor de rechter. Alle verdachten zullen vrijdag horen welke straf het OM tegen hen eist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!