Beeld © Politie

Politie deelt namen en foto's ontsnapte tbs'ers

22 juni 2022 14:14

De politie heeft de volledige namen en de foto's gedeeld van de twee tbs'ers die gisteravond zijn ontsnapt uit de tbs-kliniek de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om Luciano D. (24) en Sherwin Benshomin Windster (27).

De politie meldt dat onbekenden hebben geholpen bij de ontsnapping door met apparatuur een gat te maken in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. "Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf met zonnedak."

De politie zette onder andere een helikopter in om de mannen op te sporen. Tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Niet zelf benaderen

De politie adviseert de tbs'ers niet zelf te benaderen, maar te bellen met de gratis opsporingstiplijn (0800-6070). De twee zijn namelijk gevaarlijk, zegt officier van justitie Jirko Patist:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee tbs'ers ontsnapt uit kliniek Nijmegen door gat in hek

Gewapende overval

Luciano D. is in 2021 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval.

Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

De twee tbs'ers vluchtten in een witte Volkswagen Golf met zonnedak.

De politie deelt het volgende signalement

Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. D. is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!