Beeld © REX by Shutterstock

Regisseur Paul Haggis ontkent verkrachting

22 juni 2022 17:15

Regisseur Paul Haggis (69) heeft woensdag in de rechtbank van de Italiaanse stad Brindisi ontkend dat hij een vrouw heeft verkracht. De Oscarwinnaar, die zondag werd aangehouden wegens verkrachting, zegt volgens Amerikaanse media dat de twee met wederzijdse instemming seks hebben gehad.

De 69-jarige regisseur wordt ervan beschuldigd een 30-jarige vrouw twee dagen in zijn hotelkamer te hebben opgesloten en te hebben mishandeld en verkracht. De vrouw zou hij vrijdag op de luchthaven van Brindisi hebben afgezet. Medewerkers troffen haar in verwarde toestand aan en schoten te hulp. Ze deed daarna aangifte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur Paul Haggis (69) in Italië opgepakt voor misbruik jonge vrouw

De regisseur ontkende direct alle aantijgingen en deed dit woensdag opnieuw in de rechtbank. De rechter zal later op woensdag bepalen of Paul de uitkomst van het politieonderzoek in vrijheid mag afwachten. Zijn advocaat laat weten dat hij sowieso van plan is in Italië te blijven.

De Canadese regisseur is vooral bekend van de film Crash, waarvoor hij twee Oscars won. Hij is in Italië vanwege het culturele festival Allora Fest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!