De twee tbs'ers vluchtten in een witte Volkswagen Golf met zonnedak. Beeld © Politie

Auto ontsnapte tbs'ers gevonden, mannen nog altijd spoorloos

27 juni 2022 16:38

De witte Volkswagen Golf waarmee twee tbs'ers vorige week ontsnapten uit de Pompekliniek in Nijmegen is afgelopen donderdag gevonden in Amsterdam. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket desgevraagd weten aan RTL Nieuws. De tbs'ers, die ontsnapten door een gat in het hek van de kliniek, zijn nog altijd voortvluchtig.

De auto werd gevonden na tips. De bestuurder is aangehouden, maar dezelfde dag nog vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij op 'op geen enkele manier' te maken met de ontsnapping van Luciano D. (24) en Sherwin Benshomin Windster (27). Verder wil een woordvoerder er niets over zeggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontsnapte tbs'er schoot eerder Mick (48) dood: broer 'geschokt en enorm alert'

Wie de ontsnapte tbs'ers denkt te zien, moet ze niet zelf benaderen, maar bellen met de gratis opsporingslijn (0800-6070). De twee zijn gevaarlijk, zegt officier van justitie Jirko Patist in deze video:

Ondertussen heeft de Pompekliniek extra maatregelen getroffen om een nieuwe ontsnapping te voorkomen. Zo zijn op een aantal plaatsen tijdelijke hekken geplaatst. Er wordt al langer gewerkt aan een tweede hek om de kliniek, maar dat is pas eind volgend jaar klaar. D. en Windster ontsnapten via een plek waar nog een enkel hek stond. 

Ingangen gesloten

Daarnaast zijn er vorige week al extra camera's geplaatst om het gebied rond de kliniek beter in de gaten te kunnen houden en zijn twee ingangen aan de zij- en achterkant van het terrein gesloten. 

Het RTL 5-programma Opsporing NL besteedt vanavond om 20.30 uur aandacht aan de ontsnapping van D. en Windster.

De politie deelde het volgende signalement van de mannen:

Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. D. is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!