De aanhouding van de ontsnapte tbs'er Luciano D. Beeld © Regio 15

Ontsnapte tbs'er Luciano D. opgepakt op A12 bij Den Haag

30 juni 2022 18:47

Een van de twee gevluchte tbs'ers uit de Pompekliniek in Nijmegen, Luciano D. (24), is aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanavond. D. werd op de A12 bij Den Haag opgepakt.

D. ontsnapte samen met een andere tbs'er door met een slijptol een gat in het hek van de forensisch-psychiatrische kliniek te maken. Ze werden daarbij geholpen door onbekenden. De bewaking zag de ontsnapping gebeuren, maar was te laat om de twee nog tegen te houden, aangezien buiten het hek een vluchtauto klaarstond.

Geboeid en geblinddoekt

De twee vluchtten in de witte Volkswagen Golf. Die auto werd afgelopen donderdag gevonden in Amsterdam. De politie is nog altijd op zoek naar de andere man, Sherwin Benshomin Windster (27). 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Auto ontsnapte tbs'ers gevonden, mannen nog altijd spoorloos

Om 18.15 uur gisteravond kon de tbs'er worden opgepakt op de snelweg A12 bij Den Haag. Daar werd onder meer een politiehelikopter bij ingezet. Op foto's van de aanhouding is te zien hoe D. geboeid en geblinddoekt op de grond zit bij een tankstation.

Gewapende overval

Luciano D. is in 2021 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

De nog voortvluchtige Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. De politie adviseert de tbs'er niet zelf te benaderen, maar te bellen met de gratis opsporingstiplijn (0800-6070). Hij is namelijk gevaarlijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontsnapte tbs'er schoot eerder Mick (48) dood: broer 'geschokt en enorm alert'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!