Nikkie de Jager Beeld © ANP

Twee veroordelingen en een vrijspraak voor overval Nikkie de Jager

8 juli 2022 10:31

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag celstraffen tot acht jaar opgelegd aan de verdachten van een reeks gewelddadige overvallen, waaronder die op YouTube-ster Nikkie de Jager (28) en een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp (61). Voor de overval op Nikkie en haar verloofde werd één verdachte vrijgesproken.

De mannen pleegden in wisselende samenstelling vier overvallen en drie inbraken in 2020. De overvallers sloegen toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Deel schadevergoeding van overval op Nikkie de Jager is voor psychische hulp'

De acht verdachten van 21 tot en met 33 jaar uit Rotterdam en Ridderkerk vormden volgens de rechtbank niet samen een criminele organisatie, waar het Openbaar Ministerie wel van overtuigd was. De rechtbank oordeelde echter dat niet kan worden vastgesteld dat sprake was van een samenwerkingsverband en sprak alle acht verdachten daarvan vrij.

De rechtbank legde celstraffen op van zeven jaar en 5,5 jaar aan twee Rotterdammers die naast andere misdrijven betrokken waren bij de gewapende overval op Nikkie op 8 augustus 2020. De make-upartiest en haar verloofde werden die middag vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. De buit bestond uit waardevolle sieraden en een Louis Vuitton-tas. De 33-jarige Said O. werd vrijgesproken van deze gewapende overval, omdat op basis van zijn telefoongegevens niet bewezen kan worden dat hij tijdens de overval in de woonplaats van Nikkie was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

IJzingwekkende details in strafproces overval Nikkie de Jager

De 21-jarige Younes S. uit Ridderkerk is veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, een jaar meer dan geëist. Hij was onder andere betrokken bij de mislukte overval op René, waarbij met slaghamers is ingeslagen op zijn gepantserde autoruiten op de oprit van zijn huis in Dordrecht. De bedoeling daarvan was vermoedelijk hem van zijn Rolex te beroven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!